Wat kost een maatwerk dakkapel? Kosten maatwerk dakkapel berekenen - verbouwingsprijzen3

Kosten maatwerk dakkapel berekenen

Een dakkapel wordt gezien als een goede investering omdat het veel voordelen heeft. Zo creëer je meer ruimte, meer licht, bespaar je energie en wordt je woning meer waard. Eerder bespraken we hoe je de kosten van een dakkapel berekent, op deze pagina gaan we specifiek in op de kosten van een maatwerk dakkapel. Bekijk ook hoe je de kosten van een maatwerk dakkapel berekent.

Wat kost een maatwerk dakkapel?

Als je een dakkapel wilt laten plaatsen kom je al gauw voor de keuze te staan of je een prefab dakkapel wilt of een maatwerk dakkapel.

De geprefabriceerde dakkapellen zijn in de fabriek gemonteerd en worden volledig op uw dak geplaatst. Meestal wordt er voor dit type dakkapel gekozen omdat het goedkoper is en in één dag op uw dak kan worden geplaatst. Prefab dakkapellen zijn gemiddeld 900 Euro goedkoper dan maatwerk dakkapel.

Wat kost een maatwerk dakkapel? Kosten maatwerk dakkapel berekenen - verbouwingsprijzen4

Een nadeel is dat je bij geprefabriceerde dakkapellen maar voor een beperkt aantal opties kunt kiezen. Het is een standaard vorm en uitstraling. Ook de ligging van uw woning kan een rol spelen. Geprefabriceerde dakkapellen moeten met een kraan op het dak worden gehesen, dus als u bijvoorbeeld in een zeer smalle straat woont, kan dit een probleem worden en zelfs extra kosten met zich meebrengen.

Dakkapellen op maat worden laag voor laag op uw dak gebouwd, zodat u volledig vrij kunt kiezen voor materialen, afmetingen en uitstraling. Hiervoor betaal je natuurlijk meer en duurt het renoveren langer dan bij prefab dakkapellen.

Wat kost een maatwerk dakkapel? Kosten maatwerk dakkapel berekenen - verbouwingsprijzen2