Kosten vloerisolatie met isolatieplaten berekenen

De prijs van vloerisolatie hangt af van een aantal factoren zoals het isolatiemateriaal. Voor het isoleren van betonnen vloeren kunt u bijvoorbeeld steenwol, glaswol, PUR-schuim en isolatiekussens gebruiken. Houten vloeren hebben ademende isolatiematerialen nodig, zoals glaswol en steenwol. Gebruik voor bodemisolatie bodemfolie, EPS-parels, isolatiechips en schelpen.

Wat kost een vloerisolatie met isolatieplaten?

De isolatieplaat kan van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals EPS (geschuimd polystyreen), glaswol of steenwol. De isolatieplaat wordt gebruikt voor de isolatie van de bovenzijde van de vloer. Leg ze dan onder het tapijt of laminaat. Doordat het losse planken zijn, zitten er kleine scheurtjes in de isolatielaag en kan er een klein beetje warmte door deze scheurtjes ontsnappen.

De kosten en isolatiewaarde zijn afhankelijk van het materiaal. EPS heeft het beste warmte-isolerende effect, gemiddeld het goedkoopst, ongeveer 20 euro per vierkante meter, maar het is niet geschikt voor houten vloeren en de brandwerendheid is niet zo goed als steenwol of glaswol.

Kosten vloerisolatie met isolatieplaten berekenen - verbouwingsprijzen2