Kosten vloerisolatie kruipruimte berekenen

De meest effectieve en effectieve manier om de vloer te isoleren is via het bodemoppervlak. Plaats vervolgens het isolatiemateriaal via de kruipruimte aan de onderzijde van de vloer. De vloerisolatie aan de onderkant kan flink energie besparen en is 400 tot 800 euro goedkoper dan de isolatie aan de bovenkant.

Om aan de onderkant te kunnen isoleren dient u een kruipruimte te hebben van minimaal 35 cm hoog. Wilt u pur isolatie toepassen? De kruipruimte moet minimaal 50 cm hoog zijn.

De kosten van vloerisolatie aan de onderkant bedragen gemiddeld 25 euro per vierkante meter. Houd er rekening mee dat sommige dingen deze prijs kunnen verhogen. Als de kruipruimte bijvoorbeeld moeilijk toegankelijk is of als er een groot aantal leidingen moet worden verwerkt, kan de klus langer duren. Heeft u houten vloeren? Vervolgens moet de balk waarop de vloer zich bevindt ook worden geïsoleerd. In dit geval is de totale vierkante meter isolatiemateriaal hoger.

Wat bepaalt de kosten van vloerisolatie via de kruipruimte?

Wilt u zelf proberen de kruipruimte te isoleren? Denk dan na over de volgende vragen:

  • Ventilatie is erg belangrijk in kruipruimtes. Als de ventilatie slecht is, kan radongas ophopen en kunnen er vochtproblemen ontstaan. Zorg er altijd voor dat de isolatie het ventilatierooster van de kruipruimte niet blokkeert.
  • Is uw huis gebouwd tussen 1965 en 1983? Heeft het huis betonnen vloeren? Dan is het meestal beter om de onderkant van de kruipruimte te isoleren. Huizen die in die tijd zijn gebouwd, kunnen betonnen vloeren hebben en zijn vatbaar voor betonrot. Dit is het geval bij Kwaaitaal en Manta betonvloeren. Het is het beste om niets op het beton te plaatsen.
  • Heb je houten vloeren in huis? Kies dan voor een ademend isolatiemateriaal, zoals glaswol of steenwol. Als je luchtdichte materialen gebruikt, gaat de houten vloer rotten.
Kosten vloerisolatie kruipruimte berekenen - verbouwingsprijzen 4File