Kosten vloerisolatie kruipruimte vs. bodemisolatie berekenen

In dit artikel vergelijken we twee vormen van vloerisolatie en de daarbij komende kosten, isolatie via de bovenkant van de vloer en bodemisolatie. In dit artikel over vloerisolatie vind je een overzicht van alle typen vloerisolatie, de materialen die gebruikt worden voor isolatie en de kosten die daarbij komen kijken.

Vloerisolatie aan de bovenkant van de vloer

Bij isolatie aan de bovenkant wordt een laag isolatie aangebracht op de houten of betonnen ondervloer. Hierop wordt de uiteindelijke vloerbedekking, zoals tapijt of laminaat, gelegd. Heeft u geen of te lage kruipruimte, dan is isolatie aan de bovenzijde een goede optie. Het levert de beste energiebesparing op, maar is duurder dan isolatie via de kruipruimte. Ook uw huidige vloerbedekking moet verwijderd worden om te kunnen isoleren. Het is dus een prima optie als uw tapijt of laminaat al aan vervanging toe is. Houd er ook rekening mee dat de geïsoleerde vloer hoger wordt, wat gevolgen kan hebben voor uw deuren, drempels en plinten.

Bodemisolatie

Bij bodemisolatie wordt isolatie op de vloer van de kruipruimte geplaatst. Dit is de goedkoopste manier van isoleren, maar ook de minst energiebesparende. Het beperkt hoeveel warmte je aan de grond verliest, maar doordat er veel lucht tussen de isolatielaag en de woning zit, blijf je warmte verliezen. Bodemisolatie is een optie als uw kruipruimte niet hoog genoeg is voor isolatie aan de onderkant van de vloer of als u niet te veel geld wilt uitgeven aan isolatie. De kosten van bodemisolatie zijn gemiddeld € 23 per m2, afhankelijk van het soort materiaal dat u kiest. Voor extra energiebesparing wordt bodemisolatie ook gecombineerd met vloerisolatie. Hierdoor wordt de warmte extra goed vastgehouden in de woning.

Kosten vloerisolatie kruipruimte vs. bodemisolatie berekenen - verbouwingsprijzen 5File