Kosten Vinyl traprenovatie berekenen. Vinyl traprenovatie prijs per trede. - verbouwingsprijzen 1 2

Kosten vinyl traprenovatie berekenen

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de berekening van de kosten van een traprenovatie. Eén van de belangrijkste factoren is het materiaal dat gebruikt wordt bij het renoveren van een trap. Op deze pagina laten we zien hoe je de kosten van een vinyl traprenovatie berekent. Ben je geïnteresseerd in andere materialen? Kijk dan op één van de volgende pagina’s:

Kosten Vinyl traprenovatie berekenen. Vinyl traprenovatie prijs per trede. - verbouwingsprijzen 2 2

Wat kost een vinyl traprenovatie

Vinyl is een dun laagje plastic dat direct op de trap wordt geplaatst. Daarom worden er, in tegenstelling tot PVC, geen overzettreden gebruikt. Vinyl is gemakkelijk op de juiste maat te snijden met een scherp mes en je kunt aluminium profielen gebruiken om ervoor te zorgen dat deze stappen perfect worden uitgevoerd. Vinyl heeft een kleeflaag, dus verlijmen is niet nodig. Vinyl leggen vereist precisie, maar zelfs voor onervaren klussers is het gemakkelijk te doen.

Het belangrijkste is dat je een vlak oppervlak hebt. Verwijder lijmresten en andere oneffenheden alvorens het vinyl te leggen, anders zie je dit terug in het eindresultaat.

Net als PVC is vinyl een geluidsabsorberend materiaal. Als iemand bijvoorbeeld op je trap stapt, zal het geluid veel minder zijn. Het voelt ook zacht en warm aan. Doordat het van kunststof is, is het onderhoudsvrij en gemakkelijk schoon te houden. Je hoeft het alleen maar af te nemen met een vochtige doek.

Er bestaan ook klikvinyl overzettreden. Deze werken hetzelfde als PVC of laminaat overzettreden. Er zijn ook overzettreden beschikbaar waar al een antislip strip in verwerkt is.

De voordelen op een rijtje:

  • Zelf te leggen
  • Geen lijm nodig
  • Geluiddempend
  • Gemakkelijk schoon te houden
Kosten Vinyl traprenovatie berekenen. Vinyl traprenovatie prijs per trede. - verbouwingsprijzen 3 2