Wat kost een prefab dakkapel? Kosten prefab dakkapel berekenen - verbouwingsprijzen3

Kosten prefab dakkapel berekenen

Een dakkapel wordt gezien als een goede investering omdat het veel voordelen heeft. Zo creëer je meer ruimte, meer licht, bespaar je energie en wordt je woning meer waard. Eerder bespraken we hoe je de kosten van een dakkapel berekent, op deze pagina gaan we specifiek in op de kosten van een prefab dakkapel. Bekijk ook hoe je de kosten van een maatwerk dakkapel berekent.

Wat kost een prefab dakkapel?

Als u een dakkapel wilt plaatsen, komt u al snel voor de keuze te staan ​​of u een geprefabriceerd dakkapel wilt of een dakkapel op maat. 

De geprefabriceerde dakkapellen zijn in de fabriek gemonteerd en volledig op uw dak geplaatst. Meestal wordt er voor dit type dakkapel gekozen omdat het goedkoper is en in één dag op uw dak kan worden geplaatst. Prefab dakkapellen zijn gemiddeld 900 Euro goedkoper dan maatwerk dakkapellen.

Wat kost een prefab dakkapel? Kosten prefab dakkapel berekenen - verbouwingsprijzen4

Een nadeel is dat je bij geprefabriceerde dakkapellen maar voor een beperkt aantal opties hebt. Het is een standaard vorm en uitstraling. Ook de ligging van uw woning kan een rol spelen. Geprefabriceerde dakkapellen moeten met een kraan op het dak worden gehesen, dus als u bijvoorbeeld in een zeer smalle straat woont, kan dit een probleem worden en zelfs extra kosten met zich meebrengen.

Dakkapellen op maat worden laag voor laag op uw dak gebouwd, zodat u volledig vrij kunt kiezen voor materialen, afmetingen en uitstraling. Hiervoor betaal je natuurlijk meer en duurt het renoveren langer dan bij prefab dakkapellen.

Voorbeeld kosten van een prefab dakkapel

Hier geven we je een overzicht van de gemiddelde kosten van een prefab dakkapel in verschillende materialen. Het gaat hier om een standaard formaat dakkapel: 1,5 meter hoog en 2,5 meter breed. 

  • Houten dakkapel: € 3.050
  • Kunststof dakkapel: € 3.750
  • Polyester dakkapel: € 4.750
  • Zinken dakkapel: € 4.750
Wat kost een prefab dakkapel? Kosten prefab dakkapel berekenen - verbouwingsprijzen2