Kosten polyurethaan (pu) gietvloer berekenen - verbouwingsprijzen 2

Kosten polyurethaan (pu) gietvloer berekenen

Gietvloeren geven een ruimte een modern en industrieel karakter en zijn erg onderhoudsvriendelijk.  Eerder beschreven we hoe je de kosten van een gietvloer berekent.

Misschien overweeg je zelf wel om een gietvloer te laten aanleggen. De meeste gietvloeren in woningen zijn vloeren van polyurethaan of epoxy, maar er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar met elk hun voor- en nadelen. In dit stuk lichten we toe hoe je kosten van een polyurethaan (pu) gietvloer berekent.

Wat kost een polyurethaan (pu) gietvloer?

Polyurethaan vloeren zijn waarschijnlijk de meest gebruikte vloer in huis. Wanneer de PU-vloer uithardt, behoudt deze een lichte elasticiteit. Daarom zijn scheuren onder het oppervlak bijna onzichtbaar.

De vloer is echter niet volledig krasvast en kan in de loop der jaren van kleur veranderen. Het is wel beter bestand tegen krassen en verkleuring dan epoxyvloeren.

PU-vloeren zijn te behandelen met mat of zijdeglans en kunnen perfect gecombineerd worden met vloerverwarming.

Andere factoren die de kosten van een gietvloer bepalen

Daarnaast is de ondergrond van de gietvloer belangrijk voor het bepalen van de kosten. Lees meer over de kosten van een gietvloer op een houten vloer en de een gietvloer op een tegelvloer.

Kosten polyurethaan (pu) gietvloer berekenen - verbouwingsprijzen