Kosten natuurlijke schutting berekenen. Wat kost een natuurlijke schutting? - verbouwingsprijzen 1

Kosten van een natuurlijke schutting berekenen

Een schutting plaatsen in je huis is een goede investering. Het zorgt voor privacy en kan de uitstraling van je tuin verbeteren. Eerder lieten we zien hoe je de prijs van een schutting berekent. Daaruit bleek dat het materiaal van de schutting één van de belangrijkste factoren is voor de uiteindelijke prijs van de schutting. Op deze pagina behandelen we het berekenen van de kosten van een houten schutting.

Ben je geïnteresseerd in andere materialen? Bekijk dan één van de volgende pagina’s:

Kosten natuurlijke schutting berekenen. Wat kost een natuurlijke schutting? - verbouwingsprijzen 3

Hoeveel kost een natuurlijke schutting?

De gemiddelde kosten van het schutting bedragen 90 euro per meter. Je kunt zeker goedkopere hekken krijgen, maar je kunt ook duurdere hekken krijgen. Als je schuttingen door professionals laat plaatsen, betaal je gemiddeld 15 euro extra per meter.

De goedkoopste optie is “natuurlijke omheining”. Dit zijn bijvoorbeeld bamboematten, rietmatten of wilgenmatten. De kussens worden tussen de pilaren gespannen of in een houten frame geplaatst. Het laat je tuin er heel natuurlijk uitzien. Deze matten hebben echter net als houten schuttingen een beperkte levensduur, maar zijn wel makkelijker te vervangen dan complete houten schuttingen.

Een andere vorm van natuurlijk hekwerk is bijvoorbeeld een gaasscherm waar klimop groeit. Ook dit is een zeer goedkope schutting met een mooie uitstraling, maar houd er rekening mee dat het even kan duren voordat uw planten groot genoeg zijn om volledige privacy te bieden.

U kunt natuurlijke schuttingen plaatsen tegen een prijs van 20 tot 30 euro per meter.

Kosten natuurlijke schutting berekenen. Wat kost een natuurlijke schutting? - verbouwingsprijzen 2