Kosten houten traprenovatie berekenen. houten traprenovatie prijs per trede. - verbouwingsprijzen 1

Kosten houten traprenovatie berekenen

De kosten van een traprenovatie berekenen is niet heel ingewikkeld. Eén van de belangrijkste factoren is het materiaal dat gebruikt wordt bij het renoveren van een trap. Op deze pagina laten we zien hoe je de kosten van een houten traprenovatie berekent. Ben je geïnteresseerd in andere materialen? Kijk dan op één van de volgende pagina’s:

Kosten houten traprenovatie berekenen. houten traprenovatie prijs per trede. - verbouwingsprijzen 2

Wat kost een houten traprenovatie

De met hout opgeknapte trap geeft het meest stijlvolle en natuurlijke effect. Zo creëer je in een paar stappen een eikenhouten trap. Alle mogelijke houtsoorten kunnen gebruikt worden om overzettreden te maken, deze treden kunnen ook onbehandeld geleverd worden. Zo kan je ze toch nog behandelen met de olie van de kleur naar keuze. Houten traptreden kunnen ook zelf worden gelegd, maar de afwerking van deze treden kan moeilijker zijn dan bij andere soorten.

Houten overzettreden gaan het langste mee. Voor open trappen wordt meestal dikker hout gebruikt. Als de trap inderdaad wat versleten is, kunt u deze zelf schuren en oliën of lakken. De gesloten trap wordt vaak met dunnere materialen gelegd, waardoor er niet veel ruimte verloren gaat.

Naast de treden zelf, kunt u ook bijpassende lijnen en afwerkingen krijgen om de trap op een stijlvolle manier af te werken. Er zijn ook treden voorzien met ingebouwde antislipstrips.

De voordelen op een rij:

  • Het meest natuurlijke resultaat
  • Zelf te leggen
  • Kan ook onbehandeld worden gelegd en zelf afgewerkt
  • Gaat het langste mee
Kosten houten traprenovatie berekenen. houten traprenovatie prijs per trede. - verbouwingsprijzen 3