Kosten houten schutting berekenen. Wat kost een houten schutting? - verbouwingsprijzen 1

Kosten van een houten schutting berekenen

Een schutting plaatsen in je huis is een goede investering. Het zorgt voor privacy en kan de uitstraling van je tuin verbeteren. Eerder lieten we zien hoe je de kosten een schutting berekent. Daaruit bleek dat het materiaal van de schutting één van de belangrijkste factoren is voor de uiteindelijke prijs van de schutting. Op deze pagina behandelen we het berekenen van de kosten van een houten schutting.

Ben je geïnteresseerd in andere materialen? Bekijk dan één van de volgende pagina’s:

Kosten houten schutting berekenen. Wat kost een houten schutting? - verbouwingsprijzen 3

Hoeveel kost een houten schutting?

De gemiddelde kosten van het schutting bedragen 90 euro per meter. Je kunt zeker goedkopere schuttingen krijgen, maar je kunt ook duurdere schuttingen krijgen. Als je schuttingen door professionals laat plaatsen, betaal je gemiddeld 15 euro extra per meter.

Hout is nog steeds het meest gebruikte omheiningsmateriaal, vooral vanwege de prijs. U heeft al een geïmpregneerde houten schutting die 30 euro per meter kost. Meestal wordt grenen of vurenhout gebruikt. De houten plank is waterdicht gemaakt maar niet verder verwerkt. Vervolgens kunt u de schutting zelf verven of verven in de gewenste kleur. Je kunt het natuurlijk ook zo houden.

Een nadeel van houten schuttingen is dat ze veel onderhoud vergen. Het hout gaat niet zo lang mee, omdat het vocht uiteindelijk in de plank zal sijpelen. Hierdoor kan het hek van kleur veranderen of zelfs kromtrekken of rotten.

Wilt u een duurzamer houten hekwerk? Kies dan voor een hardhouten schutting. De gemiddelde prijs van een hardhouten schutting is 90 euro per meter. Hardhout is duurzamer dan geïmpregneerd hout, maar moet uiteindelijk worden geverfd, gebeitst of vervangen.

Kosten houten schutting berekenen. Wat kost een houten schutting? - verbouwingsprijzen 2