Kosten gietvloer op bestaande tegelvloer berekenen - verbouwingsprijzen 1File copy

Kosten gietvloer op bestaande tegelvloer berekenen

Gietvloeren geven een ruimte een modern en industrieel karakter en zijn erg onderhoudsvriendelijk, maar wel prijzig.  Eerder beschreven we hoe je de kosten voor een gietvloer berekent.

Misschien overweeg je zelf wel om een gietvloer te laten aanleggen. Maar waar moet je dan rekening mee houden en wat komt er allemaal bij kijken? In dit artikel leggen we uit waar je rekening mee moet houden als je op dit moment een tegelvloer hebt liggen.

Wat kost een gietvloer op een bestaande tegelvloer?

We hebben al vaker aangegeven dat gietvloeren een vlakke ondergrond nodig hebben. Daarom, als u een tegelvloer heeft, denkt u misschien dat u deze tegels eerst moet demonteren. Gelukkig is dit niet verplicht. De gietvloer kan eenvoudig op de tegelvloer gelegd worden.

Zorg ervoor dat er geen losse tegels zijn. Voor het leggen van de gietvloer dienen de tegels eerst geschuurd en behandeld te worden met een primer. Hierdoor ontstaat een vlak oppervlak voor de gietvloer.

Ook als de tegelhoogte sterk varieert of niet helemaal vlak is, kunt u gietvloeren leggen. Breng vervolgens een egalisatielaag aan alvorens de gietvloer te leggen.

Kosten gietvloer op bestaande tegelvloer berekenen - verbouwingsprijzen