Kosten epoxy gietvloer berekenen - verbouwingsprijzen 2

Kosten epoxy gietvloer berekenen

Gietvloeren geven een ruimte een modern en industrieel karakter en zijn erg onderhoudsvriendelijk.  Eerder besteedden we aandacht aan de kosten van een gietvloer.

Misschien overweeg je zelf wel om een gietvloer te laten aanleggen. De meeste gietvloeren in woningen zijn vloeren van polyurethaan of epoxy, maar er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar met elk hun voor- en nadelen. In dit stuk lichten we toe hoe je kosten van een epoxy gietvloer berekent.

Wat kost een epoxy gietvloer?

Epoxy gietvloeren zijn harder dan polyurethaan en kunnen worden geraakt. Deze soort werd oorspronkelijk gebruikt voor industriƫle doeleinden, maar wordt nu ook veel gebruikt in huishoudens.

Doordat epoxy makkelijker te mengen is met kleurpigmenten zal de kleur beter zijn. Daarom wordt dit type meestal gebruikt voor vloeren met felle kleuren of ingewikkelde tekeningen.

Epoxyvloeren veranderen helaas wel sneller van kleur dan andere gietvloeren. Dan worden ze een beetje gelig. Daarentegen zijn epoxyvloeren makkelijker te onderhouden.

Andere factoren die de kosten van een gietvloer bepalen

Daarnaast is de ondergrond van de gietvloer belangrijk voor het bepalen van de kosten. Lees hier over op onze pagina’s over de kosten van een gietvloer op een houten vloer en de kosten van een gietvloer op een tegelvloer.

Kosten epoxy gietvloer berekenen - verbouwingsprijzen