Kosten cementgebonden gietvloer berekenen - verbouwingsprijzen 2

Kosten cementgebonden gietvloer berekenen

Gietvloeren geven een ruimte een modern en industrieel karakter en zijn erg onderhoudsvriendelijk.  Eerder schreven we over het berekenen van de kosten van een gietvloer.

Misschien overweeg je zelf wel om een gietvloer te laten aanleggen. De meeste gietvloeren in woningen zijn vloeren van polyurethaan of epoxy, maar er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar met elk hun voor- en nadelen. In dit stuk lichten we toe hoe je kosten van een cementgebonden gietvloer berekent.

Wat kost een cementgebonden gietvloer?

De cementgebonden gietvloer bestaat uit minimaal twee lagen. Het is voornamelijk cement en lijm. De vloer lijkt erg op de betonnen vloer, maar voelt comfortabeler aan. De toplaag bestaat uit een laag polyurethaan of was. Hierdoor is de vloer beter bestand tegen vuil en redelijk waterdicht.

Omdat de cementlaag zelf veel gaten heeft, is de vloer niet geschikt voor vochtige ruimtes. De cementgebonden gietvloer kan mat of glanzend afgewerkt worden en biedt alle mogelijke kleuren. Een voorbeeld van cementgebonden vloeren is Woonbeton.

Andere factoren die de kosten van een gietvloer bepalen

Daarnaast is de ondergrond van de gietvloer belangrijk voor het bepalen van de kosten. Lees meer over de een gietvloer op een houten vloer en een gietvloer op een tegelvloer.

Kosten cementgebonden gietvloer berekenen - verbouwingsprijzen 2 2