Kosten beton-combinatie schutting berekenen. Wat kost een schutting? - verbouwingsprijzen 1

Kosten van een beton-combinatie schutting berekenen

Een schutting plaatsen in je huis is een goede investering. Het zorgt voor privacy en kan de uitstraling van je tuin verbeteren. Eerder lieten we zien hoe je de een berekening maakt van de kosten van een schutting. Daaruit bleek dat het materiaal van de schutting één van de belangrijkste factoren is voor de uiteindelijke prijs van de schutting. Op deze pagina behandelen we het berekenen van de kosten van een houten schutting.

Ben je geïnteresseerd in andere materialen? Bekijk dan één van de volgende pagina’s:

Kosten beton-combinatie schutting berekenen. Wat kost een schutting? - verbouwingsprijzen 3

Hoeveel kost een beton-combinatie schutting?

Een schutting kost gemiddeld € 90 per meter. Je kunt natuurlijk goedkopere schuttingen krijgen, maar ook veel duurdere. Als je de schutting door een vakman laat plaatsen, kost dat je gemiddeld zo’n € 15 per meter extra.

Tegenwoordig worden er steeds meer combinatieschuttingen geplaatst. Deze bestaan uit betonnen palen en een betonnen onderlaag waar een schutting van een ander materiaal bovenop geplaatst wordt. Meestal is dit een houten schutting, maar kunststof is ook mogelijk. Deze beton-combinaties hebben een strak en degelijk uiterlijk en je ziet ze steeds meer verschijnen.

De hout-beton combinatie heeft een veel langere levensduur van dan een volledig houten schutting. De houten onderdelen van een combinatieschutting komen namelijk niet in aanraking met de grond, waardoor er veel minder vocht in het hout kan trekken. 

Een beton-combinatie met geïmpregneerd hout kost ongeveer € 75 per meter, een combinatie met kunststof € 200 per meter.

Kosten beton-combinatie schutting berekenen. Wat kost een schutting? - verbouwingsprijzen 2